A Magyarhertelendi Makói Ifjúsági Tábor Magyarhertelend üdülőövezetében egy arborétumszerű 2 hektáros parkban fekszik 2.236 m2 zárt területen, a helyi gyógyfürdő szomszédságában.

Magyarhertelend gyönyörű környezetben a Mecsek északi lankáin található, Pécstől 20 km-re.

A tábor 1978-ban épült úttörő tábornak. A rendszerváltás előtt is elsősorban a makói gyermekek nyári pihenését szolgálta.

Makó Város Önkormányzata nem privatizálta a tábort, 1997 óta a Makói Kommunális és Közbeszerzési Kht üzemelteti. A mindenkori Képviselő-testületnek az Ifjúsági Tábor üzemeltetésével nem a profitorientált bevétel a célja, fontosabbnak tartja, hogy, ha szerény körülmények között is, de minél több makói gyermek juthasson el erre a szép környékre. Ennek megfelelően a makói oktatási intézmények tanulói részére minden évben a nyári szünet ideje alatt egy hetes ingyenes táborozást biztosítunk.

Elsősorban általános és középiskolás csoportokat várunk. 6 faházunkban 56 ágy található (5 db 10 ágyas faház, valamint 1 db 2 szobás 2, illetve 4 ágyas faház). A szobák komfort nélküliek. Közös zuhanyzó van, lányoknak-fiuknak természetesen külön-külön. A szobák nem pótágyazhatóak. A gyerekeket és a kísérőket mindig külön helyezzük el.

Ágyneműt biztosítunk, de ezért külön mosatási költséget számítunk fel (bruttó 800 Ft/garnitúra). Természetesen lehet hozni is ágyneműt, vagy hálózsákot. A tábor közösségi épülete melegítő konyhával felszerelt. A helyi önkormányzattal, illetve a Mathias Panzióval együttműködve étkezés szervezésében tudunk segíteni. Egyik faházunk konyhával rendelkezik, amely mosogatóval, gáztűzhellyel, hűtővel felszerelt, azoknak akik maguk szeretnének főzni, de ennek kapacitása korlátozott.

Lehetőség van szabadtéri bográcsozásra és sütésre is.

A tábor területén lehetőség van sátrazni, kempingezni.

Az Ifjúsági táborba várjuk a fürdőzőket, a természetjárókat.

A tábor közvetlen szomszédságában található a szép természeti környezetben fekvő Termálfürdő. www.hertelenditermal.hu

A falu környékén természetkedvelők számos turistautat találnak, sőt a szőlősgazdák pincéi is felkereshetők a bodolyabéri szőlőhegyen. A falu szépen rendben tartott műemlékjellegű épületei (pl. a templom, a plébánia épülete, a Plávics- és a Ropoli-ház), valamint a fürdő területén lévő évszázados kocsányos tölgy – természetvédelmi érték – egyaránt gazdagítják a látnivalókat. A falu virágos, rendben tartott közterületei, a több rendezett park, a vízköpő az iható forrásvízzel, a nyári programoknak helyt adó szabadtéri színpad, a millenium emlékére felállított kopjafa, a megújult játszótér a helybéli lakosság és az idegenforgalom számára is kellemes környezetet alkotnak.

Segítséget tudunk nyújtani programok szervezésében:

– gomba, medvehagyma szedés, vezetővel
– túraszervezés
– western táncház (40-50 fős csoport)
– sásfonás

Áraink:

1300 Ft/fő/éj + IFA: 300Ft/fő/éj

Ágynemű mosatási költség: 800 Ft/garnitúra

Cím: 7394 Magyarhertelend, Tábor u. 1.

Telefon: 0662/211-550, fax: 0662/211-828,

E-mail: info@makovg.hu

Linkek: www.magyarhertelend.hu, www.hertelenditermal.hu

Ha bármi, a tábort érintő kérdése van, kérjük, hívja Szebehelyiné Daróczi Katalin kollégánkat a 62/ 211-828 vagy a 30/ 511-3661-es telefonszámon, vagy írjon a info@makovg.hu címre.

Üzemeltető:

2020.09.01-től Makó Város Önkormányzat/Marketing Iroda